Borta bra men hemma är bäst

Även du kommer att flytta hemifrån en dag. Sannolikt blir din första bostad en hyresrätt. Då är det smart att du ställer dig i bostadskö. Ditt nästa hem är ditt eget, se till att du har gjort ditt val.

Visste du att de flesta som flyttar till sin första bostad gör det när man fyllt cirka 20 år? Har du varit smart så ställde du dig i Timråbos bostadskö redan när du var 16 år. Det betyder att du har hela 4 års kötid på ditt konto och genom att det i dag krävs cirka 2 års kötid för att få en bostad hos Timråbo kommer du ligga väldigt bra till i konkurrensen om din första bostad.
Fyra tydliga fördelar finns med att bo i hyresrätt:

  1. Ingen kontantinsats krävs. Du behöver alltså inte spara ihop några pengar för att teckna ditt hyreskontrakt.
  2. Du har 3 månaders uppsägningstid. Skulle du ångra dig och vilja flytta, kan du alltså säga upp din lägenhet utan några extra kostnader, efter 3 månader är du fri.
  3. Riskfritt boende. Du kan inte riskera något i en hyresrätt, skulle räntorna gå upp eller att priserna på bostäder sjunker händer inget med din hyra.
  4. Service ingår i hyran. Går något sönder så ingår reparationer i hyran. Naturligtvis måste du vara försiktig och inte medvetet förstöra något, för då får du betala.

Mer om att hyra bostad (Timråbo)